Spavate u odvojenim krevetima – kako to utiče na vaš brak

Rts
Foto: Pixabay

Postoji mnogo načina da pokažete da volite nekoga i brinete za njega, a da ne morate da trpite da vam hrče na uvo cijele noći.

 

Pariz je poznat kao romantična destinacija, ali naučnici su otkrili da, upravo u tom gradu, sve više parova bira - odvojeno spavanje. Istraživači su otkrili da deset odsto parova u Francuskoj, koji žive zajedno, spavaju u različitim sobama, a još šest odsto bi to željelo - ali se plaše posljedica.


Nova studija je otkrila da više od 20 odsto parova starijih od 65 godina spava u odvojenim sobama; ali izveštaji sugerišu da i mladi ljudi sve više biraju i da spavaju u odvojenim krevetima.

Studije pokazuju da neadekvatna količina sna može uticati na sposobnost mozga da pamti, a nesanica može biti povezana sa slabijim imunološkim sistemom.

Naša sposobnost da se „nosimo" sa emocijama smanjena je nakon noći lošeg sna, a poznato je i da samo šest sati sna može dovesti do 200 posto povećanog rizika od moždanog udara ili fatalnog srčanog udara, prema istraživačkom radu iz 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana