Savjet za sve žene: Ovih pet stvari mogu biti pogubne za vašu vezu

GS
Foto: Facebook

Saznajte šta stručnjaci kažu da nikako ne bi trebali da radite za vašeg muškarca. Ovih 5 stvari mogu biti pogubne za vašu vezu.

1. FINANSIJSKA POMOĆ

Čak i ako se vaš muškarac žali na finansijske poteškoće, nema potrebe da tražite drugi posao kako biste njega izvukli iz ove situacije. Ako to ipak uradite, to bi mogla biti velika greška zbog koje su se mnoge žene pokajale.

2. SKUPI POKLONI

Ako muškarca naviknete na skupe poklone, to samo vašu vezu ili brak može da skrati. Od poklona, muškarci najviše vole toplinu, vjeru u njega i divne, zaljubljene poglede.

3. BITI NjEGOV ISPOVJEDNIK

Nekim muškarcima ništa nije draže nego da se ispovijedaju ženi. Ali obično to nisu njihovi muževi. Međutim, ako do ovoga dođe, žena će obično pomisliti kako će to što shvata njegovu bol, saosjeća sa njim produbiti njihov odnos. Ipak žena koja glumi rame za plakanje muškarcu, ostaje samo to, ništa više i ništa manje. Sljedeći put kada vam dođe sa nekim problemom, samo mu kažite: "Mislim da si ti odrastao čovjek i da ćeš to lako riješiti!"

4. SAVJETOVATI GA

Zaboravite na to. Čak i ako vas muškarac pita šta da radi, vi samo kažite: ti najbolje znaš! Davanje savjeta znači preuzimanje odgovornosti. E, to je ipak muški posao!

5. INSPIRISATI GA

Ako znate više od vašeg muškarca nikad, ali nikad se nemojte dovesti u tu situaciju da ga podučavate nečemu. Nakon toga ili će vas zamrziti kao ženu (koja je sposobnija od njega) ili će vas doživljavati kao profesora i to je to. Ako vas upita da mu nešto objasnite, samo se nasmiješite i kažite mu:

"Dušo, ja sam samo malo razumjela od svega toga. Najbolje bi bilo da i ti pročitaš tu knjigu/ pogledaš predavanje itd..."

Postoje razni vidovi podrške mužu ili dečku, a ovo definitivno nisu jedni od njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana