Neočekivano: Četiri stvari koje o muškarcu "govore" njegove ruke

GS
Foto: Ilustracija

Ako ste izašli već nekoliko puta, a ruke su mu svaki put hladne, to može biti pokazatelj da se muškarac osjeća nervozno u vašoj blizini. Takođe, mekana koža može otkriti da je osjetljiv.

1. Stisak ruke otkriva koliko je energičan i zainteresovan

Kad nekoga sretnete, nekako je očekivano stisnuti mu ruku, rukovati se, ali mnogi ljudi nisu svjesni koliko o nekome mogu naučiti ovom jednostavnom radnjom.

Ako vam muškarac čvrsto stisne ruku, to otkriva pozitivne osobine njegove ličnosti i ukazuje da stojite pred samopouzdanim i energičnim pojedincem.

Međutim, ukoliko vam ruku stisne "mlitavo", kao da njegov dlan beživotno leži u vašem, poput ‘mrtve lignje’, to vam je signal da se lagano okrenete i krenete suprotnim smjerom. Takav način rukovanja otkriva da je muškarac nezainteresovan, beživotan pa čak i pomalo dosadan. Stisak djeluje kao da dolazi od nekoga ko nema izraženo samopouzdanje i karakter.

2. Tekstura kože otkriva koliko je osjetljiv (ili nije)

Muškarci mekih ruku češće poseduju osjetljiviju ličnost dok oni sa grubom kožom na rukama su čvršći i manje osjetljivi. To može imati veze sa činjenicom da osjetljiviji momci češće rade na nježnijim poslovima u kojima se ruke ne prljaju i ne oštećuju.

Ruke kod muškaraca mogle bi se po teksturi kože i poslovima koje obavljaju svrstati u četiri elementa – vazduh, zemlja, vatra i voda.

Vazduh: Muškarci koji cijeli dan sijede za računarom vjerovatno će imati kožu tipa vazduha. Ona je obično mekana i suva. Mnoge žene preferiraju 'vazdušne' tipove za izlaske jer su oni dovoljno emotivni da sa njima mogu podjeliti svoja osjećanja.

Zemlja: Muškarci sa 'zemljanom kožom' često imaju veze sa ručnim radom, ali ne heklanjem i štrikanjem, već sa poslovima koji njihove ruke izlažu mnogobrojnim teškim uslovima zbog čega koža postaje nekako zrnata i žilava. To su tipovi koji nerado otvoreno razgovaraju o emocijama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana