Muškarci koji varaju obožavaju ovaj odjevni predmet

GS
Muškarci koji varaju obožavaju ovaj odjevni predmet

„Da li me vara?“ je pitanje koje mnogima prođe kroz glavu kada primjete nešto sumnjivo u partnerovom ponašanju. Kada iskren razgovor ne pomaže, mnogi posežu za ne baš pohvalnim „kopanjem“ po telefonu.

Ipak, najnovija studija koja stiže sa Univerziteta Mičigen otkriva lakši način da otkrijete da li ste prevarena žena – dovoljno je samo da pogledajte odjeću svog partnera.

Psiholozi iz Mičigena utvrdili su da su muškarci koji nose odjeću sa velikim oznakama brenda, majice sa kojih „vrišti“ veliki logo, više skloni preljubama, odnosno da im je zavođenje važnije od svega, te i da su pristalice veza za jednu noć.

Drugi cilj ove studije koju je predvodio psiholog Danijel Kruger imao je cilj da utvrdi da li su muškarci koji nose napadnu odjeću privlačniji ženama, ili oni koji zaista mogu da im obezbijede stabilnu finansijsku budućnost.

Na temelju rezultata istraživači su zaključili da što je veći logo, to je veća istina da će muškarac biti preljubnik. Takvi muškarci su manje zainteresovani za dugotrajne romantične odnose.

Slabije ih privlače žene koje žele ozbiljne veze na duge staze, u poređenju sa muškarcima koji nose majice na kojima je logo mali ili ga nema. Rezultati studije za žene koje su učestvovale nisu bili preveliko iznenađenje. Psiholozi upozoravaju da je ovaj predmet istraživanja kompleksan, te i da se ovi rezultati moraju uzeti sa rezervom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana