Muškarci koji jedu ovo voće imaju jače orgazme i bolji su u krevetu

Agencije
Muškarci koji jedu ovo voće imaju jače orgazme i bolji su u krevetu

Nedavno istraživanje pokazalo je da muškarci koji jedu 60 grama orašastih plodova svakog dana, mogu da povećaju svoj seksualni apetit.

Orašasti plodovi su mnogo zdravi i smanjuju rizik od nekih hroničnih bolesti, uključujući i dijabetes. Izgleda da oni nisu dobri samo kao grickalica poslije vežbanja, već su odlični i za vašu sposobnost u krevetu.

Istraživači sa Univerziteta Rovira i Virgili i Instituta za zdravstvena istraživanja Pere Virgili istakli su da konzumiranje samo 60 grama orašastih plodova dnevno povećava seksualnu želju i kvalitet orgazma kod muškaraca. U ovom istraživanju učestvovala su 83 zdrava muškarca koji su bili podeljeni u dve grupe u istraživanju koje je trajalo dvije nedjelje, piše “Daily Star”.

Prva grupa pratila je uobičajen zapadnjački način ishrane, dok su se u drugoj grupi hranili normalno uz dodatak od 60 grama oraha, lješnika i badema. Na kraju 14. dana učesnici su popunjavali upitnik o svojim seksualnim aktivnostima. Rezultati su pokazali da su muškarci koji su jeli 60 grama orašastih plodova dnevno imali veću seksualnu želju i bolje orgazme.

“Zdrava ishrana sa dodatkom suplemenata i miksom orašastih plodova pomogli su ovim muškarcima da poboljšaju erekciju i seksualnu želju. Nekoliko antioksidanata i vitamina koji se nalaze u ovim plodovima savjetuju se u liječenju erektilne disfunkcije”, rekao je jedan od istraživača Albert Salas Huetos.

Ipak, istraživači su savjetovali da se u ovoj oblasti izvedu još neka istraživanja kako bi se ovi rezultati provjerili i potvrdili.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana