Kada su romantični gestovi crvene zastavice koje upozoravaju

GS
Foto: Ilustracija

Ako ste upoznali nekog novog, ko vam se čini interesantnim i na pragu ste ljubavne veze sa tom osobom, vrlo lako bi se moglo dogoditi da sve što ona radi djeluje tako romantično i slatko.

Pa opet, trebalo bi da imate na umu da je ljubav slijepa i ako sebi dozvolite da vas zaslijepi, rizikujete da vam srce bude slomljeno. Ponekad nešto što biste u početku mogli vidjeti kao pozitivno zapravo predstavlja crvenu zastavicu koja vas upozorava da bježite što dalje možete. Otkivamo vam u našoj galeriji koji se to romantični gestovi zapravo smatraju upozorenjima.

Previše rano priznanje ljubavi

Znate vjerovatno koliko je važno da budete sigurni u svoja osjećanja prije nego što ih podijelite sa drugima. Iz tog razloga opravdano je da čekate sa izgovaranjem tih malih magičnih riječi koje mnogo znače. Sam početak veze, koliko god leptirića u stomaku donosio sa sobom, nije baš najbolje vrijeme. Dakle, ako vam je on izjavio svoju ljubav suviše rano, na drugom ili trećem sastanku, to bi mogla biti crvena zastavica. Iako je to zaista lijepo za čuti, vrlo lako bi se moglo dogoditi da on želi da manipuliše sa vama.

Pretjerano dijeljenje informacija

Prvih nekoliko sastanaka su uvijek kombinacija pokušaja da se probije led i da se dvije osobe malo bolje upoznaju. Međutim, iako zaista želite da saznate sve o njemu, pretjerano dijeljenje informacija može da bude zastrašujuće, pa čak i gore od toga da neko ne želi ništa o sebi da vam kaže. Štaviše kada vam neko otkrije sve detalje iz svoje prethodne veze gotovo da ne možete, a da se ne zapitate zašto to radi? Da li želi sebe da predstavi kao žrtvu, jer ga je devojka varala?

Neprekidno pričanje

Ne postoji ništa lepše od toga da konačno sretnete nekog s kim vam je zadovoljstvo da pričate i da razgovor između vas jednostavno teče bez forsiranja. Pa opet, trebalo bi da vam je dovoljno prijatno da ponekad i ćutite kraj osobe koju vidite kao svog budućeg partnera. Ako vam se čini da on svaku i najmanju prazninu u vašem razgovoru pokušava da popuni riječima, to nije dobar znak.

Potreba da se stalno viđate

Zaista je laskavo ako vas momak koji vam se dopada stalno zove da se vidite i organizuje romantične sastanke. Međutim, ono što definitivno spada u red crvenih zastavica je činjenica da on želi da provede svaku sekundu u svom danu sa vama. Osim njega, tu su vaši prijatelji i porodica, kojima bi takođe trebalo da posvetite pažnju. Činjenica da on nema drugih interesovanja osim vas je zaista zabrinjavajuća.

Pretjerano zaštitnički stav

Uvijek je dobro znati da vam neko čuva leđa i ste kraj te osobe savršeno bezbjedni. Međutim, ako vam se čini da je vaš potencijalni momak previše zaštitnički nastrojen prema vama, to bi vrlo lako mogao da bude rani pokazatelj toga da je on neko ko voli da kontroliše one sa kojima je u vezi. Obratite pažnju ako popreko gleda svakog ko vam se približi i raspituje se ko su momci kojima ste se javili, prenosi B92.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana