Evo kako postupiti kad muškarac izgubi interes za vas

GS
Foto: Ilustracija

Zašto muškarci iznenada gube interes, pita se sve više žena. Bilo da ste izašli nekoliko puta ili ste čak i ušli u vezu i sve se činilo savršenim, najednom se dogodio klik u muškom mozgu.

Najčešći razlozi
Prepoznajte na vrijeme stabilne muškarce i izbjegnite u startu ovu situaciju. Ne treba vam emotivno nezrela osoba u 30-ima ili 40-ima.

Većina muškaraca tokom odrastanja postanu prave zrele osobe koje izgube strah od vezivanja. Međutim, kod nekih se to ne dogodi. Oni i dalje zadržavaju u sebi strah od ozbiljnog odnosa.
Muškarci su hrabri ili se prave hrabri kada se radi o nekim banalnim stvarima, npr. kada gledaju neki strašni film ili kada treba ubiti velikog insekta. Ali kada trebaju izraziti svoje osjećaje, izgube se i zanijeme. Neki muškarci vole mijenjati žene jer tako smatraju da su još poželjni, a to im u isto vrijeme pruža i osjećaj slobode. Velik broj žena u kratkom vremenu godi njihovom egu, osjećaju se pametno, zanimljivo i atraktivno. Oni igru osvajanja doživljavaju kao takmičenje i jednom kada shvate da su vas osvojili, ta igra im više nije zanimljiva.

Držanje distance ponekad je poželjno
Glavni savjet kod ovakvih ili sličnih situacija je taj da usporite i vi. Iako ste možda jako zaljubljeni i najradije biste s njim provodili svaki slobodni trenutak, pokušajte se malo kontrolisati. Čak i ako se radi o dugogodišnjim vezama. Bitno je da nikad u vezi ne dajete maksimum sebe. Neka muškarac bude taj koji će imati osjećaj da vas mora dohvatiti da ne pobjegnete.

Muškarci su po prirodi lovci, tako da, iako vam se čini strašno neodoljiv, zadržite malu distancu. Izađite povremeno s prijateljicama neka vidi da se ne vrti sve oko njega i da imate i drugih mogućnosti.

Suočavanje sa strahovima
Muškarci se ponekad boje svojih osjećaja. Možda nisu imali u planu da će se tako brzo zaljubiti i preplašili su se hemije koja se dogodila. U tom trenutku, oni će pobjeći jer ne znaju kako se nositi s time. Ne žele i neće se suočiti sa svojim strahovima bez obzira na interes, piše Kliks.

Kada to uočite ili osjetite, usporite malo. Pokušajte s njim neobvezno popričati. S vremenom ćete u razgovoru doći i do te teme. Suptilno mu dajte neke savjete i uz što više razgovora, riješićete problem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana