Dokazano je! Muškarci s većim stomakom su bolji ljubavnici

GS
Dokazano je! Muškarci s većim stomakom su bolji ljubavnici

Naučne studije su potvrdile kako su puniji momci, koji pritom imaju i izraženiji stomak, daleko izdržljiviji ljubavnici koji se na djelu pokazuju bolje od mršavih muškaraca.

Iako mnoge žene, opisujući idealnog muškarca, sanjare o ljepotanu isklesanog tijela, naučnici tvrde kako je bolje skrenuti pogled prema onima čija fizička građa više liči Homeru Simpsonu, piše 24sata.

Iako možda na prvi pogled nema atraktivan stas, muškarac s pivskim stomačićem može vas iznenaditi na druge važne načine.

Naučna studija u Turskoj 2017. godine pokazala je da muškarci s prekomjernom težinom i istaknutim stomačićem u krevetu mogu izdržati puno duže od mršavijih muškaraca.

Naučnici su istraživali vezu između indeksa tjelesne mase (BMI) te seksualne aktivnosti 100 muškaraca koji su priznali da imaju problema sa određenim poteškoćama kad je seks u pitanju u poređenju sa onima koji se nisu mogli požaliti na svoj potencijal.

Rezultati su ukazali na činjenicu da  muškarci s višim indeksom tjelesne mase i većim stomakom u prosjeku mogu u krevetu izdržati 7,3 minute, dok su vitkiji ispitanici jedva mogli izdržati dvije minute. Razlika od pet minuta je prilično značajna. Zapravo, otkrili su da će mršaviji muškarci takođe češće patiti od preuranjene ejakulacije, piše Your Tango.

Na prvi pogled, ovo djeluje kontradiktorno, te se mnogi pitaju nije li i seksualni život odraz opšteg zdravstvenog stanja, posebno u kontekstu upozorenja o opasnostima debljine. Naučnici kažu da je ipak komplikovanije od toga.

Više sala na stomaku, kažu oni, znači da dotični muškarac sadrži više ženskog polnog hormona estradiola, koji pomaže u sprječavanju orgazma. Naučnici su čak otišli toliko daleko da su rekli kako muškarci s manje muževnim tijelima imaju prednost u poređenju sa atletskim tipovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana