Supruga Krisa Kornela tuži ljekara zbog pjevačeve smrti

Srna
Supruga Krisa Kornela tuži ljekara zbog pjevačeve smrti

LOS ANĐELES - Udovica američkog pjevača Krisa Kornela, koji je najpoznatiji po radu u grupi “Saundgarden”, podnijela je tužbu protiv njegovog ljekara zbog pretjeranog prepisivanja lijekova, što je na kraju dovelo do muzičareve smrti.

Viki Kornel smatra da je doktor Robert Koblin “nemarno i u više navrata” prepisao pjevaču opasne supstance koje imaju dejstvo kontrole uma.

Kornel je pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Detroitu, a njegova smrt proglašena je samoubistvom. U njegovom tijelu pronađeni su tragovi nekoliko lijekova, ali je patolog u svom izvještaju naveo da oni nisu prouzrokovali smrt pjevača.

Koblin nije komentarisao optužbe Kornelove, javio je Bi-Bi-Si.

Pretpostavlja se da su lijekovi koje je Koblin prepisao Kornelu oslabili rasuđivanje pjevača i doveli do opasnog ponašanja koje nije mogao kontrolisati, što ga je na kraju koštalo života.

Slučaj, koji je pokrenuo Viši sud u Los Anđelesu, usredsređen je na velike količine lijeka protiv anksioznosti “lorazepam” koje su mu prepisivane od septembra 2015. do njegove smrti 18. maja 2017. godine.

Kornelova smatra da ljekar nije provjeravao psihičko stanje njenog supruga prije nego što mu je prepisao lijekove.

Kris Kornel rođen je 20. jula 1964. godine u Sijetlu i jedan je od osnivača pionira grandž scene benda “Saundgarden”, sa kojim je objavio šest studijskih albuma.

Osim rada u čuvenom bendu, Kornel je objavio i četiri solistička albuma, a na jednom od njih je i pjesma “Znaš moje ime”, koja je korištena u filmu o čuvenom tajnom agentu Džejmsu Bondu “Kazino rojal”, u kojem je glumio britanski glumac Danijel Krejg. Kornel je, zahvaljujući toj pjesmi, postao prvi muški američki izvođač koji je napisao i otpjevao jednu od pjesama koje su iskorištene kao tema za film iz serijala o agentu 007.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana