Супруга Криса Корнела тужи љекара због пјевачеве смрти

Срна
Супруга Криса Корнела тужи љекара због пјевачеве смрти

ЛОС АНЂЕЛЕС - Удовица америчког пјевача Криса Корнела, који је најпознатији по раду у групи “Саундгарден”, поднијела је тужбу против његовог љекара због претјераног преписивања лијекова, што је на крају довело до музичареве смрти.

Вики Корнел сматра да је доктор Роберт Коблин “немарно и у више наврата” преписао пјевачу опасне супстанце које имају дејство контроле ума.

Корнел је пронађен мртав у хотелској соби у Детроиту, а његова смрт проглашена је самоубиством. У његовом тијелу пронађени су трагови неколико лијекова, али је патолог у свом извјештају навео да они нису проузроковали смрт пјевача.

Коблин није коментарисао оптужбе Корнелове, јавио је Би-Би-Си.

Претпоставља се да су лијекови које је Коблин преписао Корнелу ослабили расуђивање пјевача и довели до опасног понашања које није могао контролисати, што га је на крају коштало живота.

Случај, који је покренуо Виши суд у Лос Анђелесу, усредсређен је на велике количине лијека против анксиозности “лоразепам” које су му преписиване од септембра 2015. до његове смрти 18. маја 2017. године.

Корнелова сматра да љекар није провјеравао психичко стање њеног супруга прије него што му је преписао лијекове.

Крис Корнел рођен је 20. јула 1964. године у Сијетлу и један је од оснивача пионира гранџ сцене бенда “Саундгарден”, са којим је објавио шест студијских албума.

Осим рада у чувеном бенду, Корнел је објавио и четири солистичка албума, а на једном од њих је и пјесма “Знаш моје име”, која је кориштена у филму о чувеном тајном агенту Џејмсу Бонду “Казино ројал”, у којем је глумио британски глумац Данијел Крејг. Корнел је, захваљујући тој пјесми, постао први мушки амерички извођач који је написао и отпјевао једну од пјесама које су искориштене као тема за филм из серијала о агенту 007.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана