Severini bivši suprug ne dozvoljava da vidi sina: Proglasio je samoizolaciju

GS
Severini bivši suprug ne dozvoljava da vidi sina: Proglasio je samoizolaciju

Iako prema sudskoj odluci može viđati svog sina nekoliko puta sedmično, hrvatskoj pjevačkoj zvijezdi Severini Kojić sada je i ova mogućnost uskraćena. Njen bivši suprug Milan Popović zatvorio se u samoizolaciju uslijed pandemije koronavirusa i ne dozvoljava joj da vidi sina.

Kako je kazala u videu na Instagramu, kojeg je snimila ispred stana u Njegoševoj ulici u Beogradu gdje je jučer trebala preuzeti svog sina, nada se da će neko od nadležnih u Hrvatskoj vidjeti njen video i reagovati.

"Uz koronuvirus, ja imam i svoju osobnu borbu", kaže Severina.

Kako je navela u opisu svog posta, došla je u Srbiju jer je otac njenog sina odlučio tu provesti cijelu sedmicu, a kako bi sina vidjela barem u sudski određenim terminima.

"Pristala sam, ne želeći dodatne probleme, jer stalno trpim prijetnje, podmetanja, blaćenja, koje prenose razni tabloidi. Od subote čekam i molim da vidim osmogodišnje dijete koje nije vidjelo majku punih pet dana. Nije mi dopustio u subotu, u nedjelju je rekao da je kod svoje braće pa da će mi ga dati u ponedjeljak. Onda se predomislio i jučer. I kada je konačno došao danas, dan kada ne plačem, umjesto da zagrlim rođeno moje, otac je samoproglasio samoizolaciju Aleksandra i sebe, zbog očevog putovanja u Austriju 7. i 8. marta, o kojem me uopće nije izvijestio. Kako sam od tada u međuvremenu bila dva puta sa sinom, upozorila sam ga na to i na sudsku odluku. I došla sam pred njegovu beogradsku adresu, ali dalje od ulaznih vrata nisam mogla. Nije čak dao niti da mi oko moje mahne kroz balkon ili vrata", opisala je Severina situaciju koja je zadesila.

Podsjećamo, Severina je krajem prošle godine izgubila starateljstvo nad sinom Aleksandrom. Sutkinja Tea Golub donijela je privremenu mjeru i odlučila u presudi da dijete živi s ocem, srbijanskim biznismenom, te da on samostalno brine o zdravlju i obrazovanju djeteta.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana