Princ Hari i Megan dali prvi intervju od napuštanja kraljevske porodice

GS
Princ Hari i Megan dali prvi intervju od napuštanja kraljevske porodice

Princ Hari i Megan Merkl dali su prvi intervju otkako su napustili britansku kraljevsku porodicu. Intervju su dali popularnoj Opri Vinfri, a emitiraće se 7. marta

Hari i Megan, koji su u nedjelju otkrili da očekuju svoje drugo dijete, prošle godine šokirali su kraljevske članove najavljujući planove da se povuku iz svojih kraljevskih uloga, piše Rojters.

"Vinfri će razgovarati s Meghan, vojvotkinjom od Saseksa, u širokom intervjuu, o svim aspektima život od kraljevstva, braka, majčinstva i filantropskog rada do načina na koji se ona nosi sa životom pod jakim pritiskom javnosti", navedeno je.

Nastavljaju da se intervjuu pridružuje i princ Hari dok govore o preseljenju u SAD i budućim nadama i snovima o proširenju porodice.

Hari i Megan vjenčali su se blistavom ceremonijom 2018. godine koja je privukla pažnju svijeta, ali su se kasnije odrekli službenih kraljevskih uloga nakon neslaganja s drugim članovima porodice i suočeni s ogromnom medijskom pažnjom.

Par se prošle godine preselio u južnu Kaliforniju sa sinčićem Arčijem i potpisali višegodišnji ugovor s Netfliks, što je važan korak u njihovom planu da zarade za život izvan kraljevske porodice.

Kraljevski izvor rekao je da kako Hari i Megan više nisu radni članovi kraljevske porodice, sve odluke koje će donijeti u vezi s medijskim obvezama ovise o njima. Nisu dužni obavještavati kraljevsku porodicu o takvim planovima.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana