People's Choice Awards: Dženifer Lopez proglašena ikonom 2020. godine, plakala od sreće

Kliks
Foto: Getty Images

Na 46. ceremoniji People's Choice nagrade Dženifer Lopez proglašena je ikonom 2020. godine, a nagradu joj je dodijelila publika u online glasanju.

Ovo priznanje joj je pripalo zbog njene uspješne višedecenijske karijere, od nastupa na poluvremenu Super Bowl-a 2020. do uloge u kultnom biografskom filmu Selena 1997. godine.

Prije nego što je održala emotivni govor tokom kojeg je čak i zaplakala u jednom trenutku, Lopez je bila iznenađena videoporukama svojih kolegica Rene Zelveger i Nikol Kidman.

"Čovječe, 2020. nije bila šala, zar ne? Mislim, prije 2020. bili smo opsesivni oko osvajanja ove nagrade ili nominacija za tu nagradu, ali ne ove godine. Ova godina nam je pokazala šta je važno, a šta ne. Ljudi, svi smo zajedno u ovome. Pomažimo jedni drugima, volimo se, budimo ljubazni jedni prema drugima. I shvatila sam važnost te veze, taj ljudski dodir. Shvatila sam da tome težim u svemu što radim", kazala je Lopez.

Poručila je i to kako je vjera motivira da nastavi dalje u teškim trenucima.

"Ponekad kada sam umorna, kao što je to bilo kod većine nas ove godine, moja porodica, prijatelji, moje bebe i moji fanovi, vi ste ljudi koji su me podigli kad se nisam mogla podići. Tako sam zahvalna što vas imam u svom životu ", nastavila je.

Istakla je kako joj je bila velika čast nastupiti na Super Bowlu ove godine.

"To je bila velika stvar! Mnogo sam toga vidjela i naučila i još uvijek učim. Želim da vam se zahvalim i kažem vam koliko cijenim što ste mi dozvolili da to učinim pred vama svih ovih godina. Kao Latinoamerikanka i kao žena, moram raditi dvostruko više da bih dobila prilike, ponekad su moji veliki snovi i moje ambicije nervirale ljude oko mene", priznala je pjevačica.

Na kraju je kazala kako je ovo najveća nagrada koju je mogla dobiti.

"Prihvaćam ovu nagradu s velikom poniznošću i zahvalnošću i nadam se da možemo početi liječiti kao zemlja i zajedno stajati ujedinjeni i ponosni i u harmoniji ", poručila je Lopez.

Džastin Biber i Lejdi Gaga izjednačeni su kao najviše nominirani umjetnici večeri sa po sedam nominacija. Biber je pobijedio u glavnim kategorijama, uključujući muškog umjetnika, album, muzički video i saradnju godine.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana