Naočale koje je nosila Oprah tokom intervjua s Harijem i Megan postale hit

GS
Naočale koje je nosila Oprah tokom intervjua s Harijem i Megan postale hit

Naočale koje je slavna Oprah Winfrey nosila tokom intervjua s britanskim princom Harijem i njegovom suprugom Megan postale su pravi hit te su veoma tražene.

 Naočale je proizvela kompanija Gotti iz Ciriha u Švicarskoj koja se bavi proizvodnjom vrhunskih okvira. Ipak, interes javnosti za okvir koji je nosila Oprah je iznenadio čak i ovu kompaniju.

Intervju je pregledalo najmanje 50 miliona ljudi u SAD-u, Velikoj Britaniji i širom svijeta, a tokom razgovora je slavni par teško optužio britansku kraljevsku porodicu.

Ipak, pažnju su privukle i naočale koje je nosila Oprah tokom dramatičnog intervjua. Proizvela ih je kompanija Gotti iz Njadensila, malog grada na obali jezera Cirih, koju je osnovao Sven Gotti 1993. godine. Kompanija proizvodi okvire u malim količinama, oko 10.000 mjesečno, a prodaju ih neovisne optike.

Okviri se prave u radionicama u Švicarskoj, a u prosjeku koštaju između 580 i 720 dolara.

Međutim, model OR02 koji je nosila Oprah dizajnirao je lično Gotti i to posebno za američku TV legendu nakon što ju je upoznao preko svojih omiljenih optičara u Washingtonu.

"Dizajnirao sam dva različita modela za nju, ali kada ih je vidjela, toliko su joj se svidjeli da nije znala koje da izabere pa je uzela oba para. Winfrey ima impresivnu kolekciju naočala, ali ove voli zbog toga što su lagane uprkos njihovoj veličini", izjavio je Gotti.

Oprah je nedugo zatim naručila oko 20 pari naočala.

"Bio sam pomalo iznenađen njenom reakcijom. Već je nosila naše naočale u drugim intervjuima, s Barackom Obamom, Lady Gagom, Dolly Parton, ali nakon ovog intervjua, interes za naočale dolazi sa svih strana", dodao je Gotti.

Njegova kompanija ima mnogo upita i zahtjeva optičara nakon što su im se obratile brojne mušterije, posebno u Velikoj Britaniji i SAD-u. Svi oni žele imati naočale kao i Winfrey.

Sigurno je da će Gottii njegov tim do 30 uposlenika imati dosta posla kako bi zadovoljili potražnju, prenosi Klix.ba.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana