Kajli Džener na čelu „Forbsove“ liste najplaćenijih slavnih osoba

Agencije
Kajli Džener na čelu „Forbsove“ liste najplaćenijih slavnih osoba

LOS ANĐELES- Kajli Džener našla se na vrhu liste najplaćenijih slavnih osoba koju objavljuje svake godine Magazin „Forbs“.

Ovaj magazin joj je nedavno oduzeo titulu najmlađe milijarderke na svijetu i optužio njenu porodicu da vještački povećava vrijednost njenog kozmetičkog brenda, ali ona se ponovo našla na vrhu.

Kajli je sa zaradom od 590 miliona dolara zauzela prvo mjesto, gotovo tri puta „prešišavši“ svog zeta Kanjea Vesta koji se nalazi na drugom mestu sa zaradom od 170 miliona dolara.

Na trećem mjestu se našao teniser Rodžer Federer sa zaradom od 106.3 miliona, a prate ga fudbaleri Kristijano Ronaldo sa 105 i Lionel Mesi sa 104 miliona.

Na šestom mjestu je glumac Tajler Peri sa zaradom od 97 miliona dolara, a slijede ga Nejmar sa 95.5, Hauard Štern sa 90, LeBron Džejms sa 88.2 i Dvejn "The Rock" Džonson sa 87.5 miliona dolara.

Kajli je zaradila više nego Vest, Federer i Ronaldo zajedno, a razlog tome je prodaja 51 odsto udjela njene kozmetičke kuće kompaniji "Coty" za 600 miliona dolara.

Trenutno se vrijednost njene imovine, prema „Forbsu“, procjenjuje na 900 miliona dolara.

Inače, 100 najplaćenijih slavnih osoba na svijetu ukupno je zaradilo 6,1 milijardu dolara (prije odbitka poreza), što je za 200 miliona manje nego prošle godine. „Forbs“ piše da je na to uticala globalna pandemija virusa korona zbog koje su otkazani mnogi sportski i kulturni događaji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana