Jadranka Barjaktarović izbačena sa festivala u Srbiji

G.S.
Jadranka Barjaktarović izbačena sa festivala u Srbiji

Savez estradno-muzičkih umjetnika Srbije odlučio je da pjevačici Jadranki Barjaktarović uskrati mogućnost da učestvuje na festivalima u njihovoj organizaciji, nakon skandala koji se desio kada je prije nekoliko dana na nastupu u Podgorici pjevala "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije".

- U svjetlu najnovijih događaja vezano za nacionalistički ispad pjevačice Jadranke Barjaktarović, SEMUS je donio odluku da uskrati gostoprimstvo pjevačici na Saboru narodne muzike Srbije planiranom za ovu jesen, kao i sa svih drugih manifestacija koje ćemo ubuduće organizovati - navodi se u saopštenju.

- Šokirani smo mržnjom i nepoštovanjem koje je Barjaktarovićeva pokazala prema zemlji u kojoj je započela karijeru i u kojoj je uvijek bila dočekana kao rado viđen gost. Nadamo se da će ovoj pjevačici biti nauk iz pristojnosti za ubuduće, ali i opomena svima onima koji se bave umjetnošću, da je takvo ponašanje nedopustivo i da neće biti tolerisano, barem kada je SEMUS u pitanju - istakli su.

I nekoliko srpskih televizija objavilo je da kod njih više nema mjesta za Jadranku, a u pitanju su RTS, Prva, Pink i TV Happy.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana