Đoković sa suprugom Jelenom napustio Sarajevo, odmor nastavlja u Srbiji

GS
Đoković sa suprugom Jelenom napustio Sarajevo, odmor nastavlja u Srbiji

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je zajedno sa suprugom Jelenom napustio Hotel “Europa” u Sarajevu nakon višednevne posjete glavnom gradu BiH, ali i visočkim piramidama.

Đokovići će odmor, prema najavi najboljeg tenisera svijeta, nastaviti u Srbiji.

Srbijanski teniser je u ponedjeljak stigao u Sarajevo, samo dan nakon poraza od Rafaela Nadala u finalu Roland Garosa. Ovo je već drugi put ove godine da Đoković dolazi u BiH jer je, podsjetimo, sredinom jula već boravio u BiH kada ga je u Visokom ugostio Semir Osmanagić.

Za razliku od te posjete, ovaj put je Đoković stigao zajedno sa suprugom Jelenom, jer je bio oduševljen posjetom piramidama u Visokom te je želio da i ona vidi taj fenomen.

“Ovdje sam ponovo zbog Semira i njegovog gostoprimstva i domaćinstva. Nakon što sam prvi put bio s roditeljima, evo danas sam tu sa suprugom Jelenom s obzirom na to da nam se pružila mogućnost nakon karantina. Uživao sam u prvoj posjeti i zaista sam jedva čekao da se vratim. Sada sam tu sa suprugom, a naredni put ćemo doći i s djecom”, kazao je Đoković ranije i nastavio:

“Sezona još uvijek nije završena, biću neko vrijeme u Srbiji, ali dolaziću ovdje. Ovo već nekako smatram svojim drugim domom”, izjavio je prvi teniser svijeta.

Njegov odmor završava ubrzo s obzirom na to da će 24. oktobra nastupiti na ATP 500 turniru u Beču. 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana