Video igre koje djeca mogu sama graditi po svojoj želji

GS
Video igre koje djeca mogu sama graditi po svojoj želji

Nekada nam je za pravljenje igrica bilo potrebno da ona već podržava posebnu opciju građenja ili da naučimo programirati.

Međutim, mnogo toga se promijenilo.

Sada djeca koja su oduvijek sanjala o tome da naprave svoju igricu imaju tu mogućnost zahvaljujući jednostavnim video igrama.

Neke od tih igara su Super Mario Mejker 2 i Levelhed koji su pogodni za sve uzraste, dok je Drims stepenica više kada je u pitanju pravljenje igrica i namijenjena je za tinejdžere.

Super Mario Mejker 2 je klasik ovog žanra. Ova igrica vašem djetetu omogućava dizajniranje nivoa, a Nintendo je objavio i opciju u kojoj vam objasne kako najlakše napraviti neki nivo i šta je potrebno da bi bio dobar. Roditelji su rekli kako su njihova djeca oduševljena vodičom za pravljenje levela jer su zabavni i jednostavni.

Levelhead je nevjerovatno simpatična igrica, ima brojne opcije i prednosti, a jedna od njih je i mogućnost izmjene onoga što se nalazi u igrici poput bojenja svih elemenata, rušenja, građenja novih, kopiranja dijelova koji vam se dopadaju i slično. Za kratak period možete napraviti nešto veoma interesantno na šta ćete biti ponosni kada objavite online.

Dreams je tinejdžerska igrica za PlejStejšn 4 i odličan je prvi korak za one koji žele znati kako je biti dizajner. Na početku se nalazi jednostavan uvod nakon čega vrlo brzo možete povezati elemente i praviti svoju igricu. Uprkos tome što je igrica jednostavna i nivoi se otključavaju dok napredujete, ova igrica i nije baš za najmlađu djecu.

Pored ove tri igrice postoji još mnogo igara i opcija koje vam nude mogućnost pravljenja video-igre po svom ukusu, a Super Mario Mejker 2 Levelhed i Drims su u prednosti prema popularnosti i kvalitetu.

(Klix)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana