Cortana: Ovako bi trebalo da izgleda konkurencija Appleovoj Siri

Cnet
Cortana: Ovako bi trebalo da izgleda konkurencija Appleovoj Siri

Jedna od glavnih novih funkcija predstojećeg Windows Phonea 8.1 – personalni digitalni asistent poznat pod kodnim imenom Cortana, na kratko se pojavila u videu.

Sajt UnleashThePhones.com postavio je dvominutni video na YouTubeu koji prikazuje, kako se čini, Cortanu u akciji. Iako „pravi glas" Cortane nije otkriven, par funkcija ipak jeste.

Digitalni asistent Cortana trebalo bi da bude rival Appleovoj Siri i Google Now servisu, a svoje kodno ime dobila je po intelignetnom liku iz Microsoftove Halo serije koji je u stanju da uči i prilagođava se.

Cortana bi trebalo da bude u stanju da takođe uči i adaptira se oslanjajući se na tehnologiju učenja mašina kao i na Satori skladište znanja koje pokreće Bing.

U pitanju će biti opciona funkcija Windows Phone 8.1 operativnog sistema, a sudeći po novom videu, korisni će morati da se uloguju koristeći Microsoft Account kako bi koristili ovaj servis.

Cortana je jedna od ključnih funkcija budućih verzija Windows Phonea, Windows i Xbox operativnih sistema a svoju premijeru imaće sa Windows Phoneom 8.1 krajem marta ili početkom aprila.

Izvršni direktori Microsofta tehnologiju ličnog digitalnog asistenta počeli planiraju i najavljuju od 2011. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana