Uz asistenciju Mozzarta završen prvi ljetni kamp Akademije Asmir Begović

Mozzart
Uz asistenciju Mozzarta završen prvi ljetni kamp Akademije Asmir Begović

Proteklog vikenda u Tuzli je počela ljetnja turneja golmanskih kampova Akademije Asmir Begović. Sudeći po prvom kampu, ovo će biti još jedno ljeto tokom kojeg će brojni mladi golmani moći da savladaju vještine odbrane mreže sa vrhunskim trenerima. Uz sve njih i ove sezone je kompanija Mozzart.

“Hvala kompaniji Mozzart na podršci u organizaciji naših kampova u kontinuitetu. Ova saradnja nam mnogo znači jer doprinosi našoj misiji stvaranja budućih vrhunskih golmana koji će čuvati mreže domaćih i inostranih klubova. Vladalo je veliko interesovanje mladih, a nadamo se da će ih na idućim kampovima ovog ljeta biti još više”, poručuje direktor Akademije i glavni trener Ibro Hodžić.

 

Sa više od 40 polaznika kampa, na stadionu Tuzla City, posvećeno su radili vrhunski treneri Akademije Asmir Begović, kao i treneri iz Tuzle. O kvalitetu rada Akademije svjedoči činjenica da su ovaj kamp pohađali talentovani mladi golmani iz Tuzle i brojnih drugih gradova širom naše zemlje.

Treninzi su bili fokusirani na individualni rad s polaznicima, razvoj i jačanje osnovnih golmanskih tehnika, kao i na sve zahtjeve modernog nogometa. Mladi talenti su imali dva specijalizovana treninga i predavanje o analizi golmana, a zatim je uslijedila podjela diploma i zahvalnica.

Akademija, koju je prije pet godina u Sarajevu osnovao nekadašnji reprezentativac BiH i aktuelni član engleskog LjPR Asmir Begović, osim u Bosni i Hercegovini, ima svoje škole u Engleskoj i Njemačkoj. Ponosni su na odličnu saradnju koju njeguju sa klubovima i trenerima širom Bosne i Hercegovine. U proteklom periodu organizovali su kampove u brojnim gradovima širom BiH, gdje su radili sa trenerima i golmanima iz lokalnih klubova i iz prve ruke se uvjerili u njihov kvalitet i talenat.

Nakon Tuzle, karavan Akademije Asmir Begović seli se u Doboj kod Kaknja na stadion nekadašnjeg premijeligaša Mladosti, i to na dva dana - 29. i 30. juni. Kao i prethodnih godina, centralni kamp biće održan u Sarajevu u julu uz asistenciju regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću, a prijave za mlade golmane su otvorene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana