Уз асистенцију Mozzartа завршен први љетни камп Академије Асмир Беговић

Mozzart
Уз асистенцију Mozzartа завршен први љетни камп Академије Асмир Беговић

Протеклог викенда у Тузли је почела љетња турнеја голманских кампова Академије Асмир Беговић. Судећи по првом кампу, ово ће бити још једно љето током којег ће бројни млади голмани моћи да савладају вјештине одбране мреже са врхунским тренерима. Уз све њих и ове сезоне је компанија Mozzart.

“Хвала компанији Mozzart на подршци у организацији наших кампова у континуитету. Ова сарадња нам много значи јер доприноси нашој мисији стварања будућих врхунских голмана који ће чувати мреже домаћих и иностраних клубова. Владало је велико интересовање младих, а надамо се да ће их на идућим камповима овог љета бити још више”, поручује директор Академије и главни тренер Ибро Хоџић.

 

Са више од 40 полазника кампа, на стадиону Тузла Цитy, посвећено су радили врхунски тренери Академије Асмир Беговић, као и тренери из Тузле. О квалитету рада Академије свједочи чињеница да су овај камп похађали талентовани млади голмани из Тузле и бројних других градова широм наше земље.

Тренинзи су били фокусирани на индивидуални рад с полазницима, развој и јачање основних голманских техника, као и на све захтјеве модерног ногомета. Млади таленти су имали два специјализована тренинга и предавање о анализи голмана, а затим је услиједила подјела диплома и захвалница.

Академија, коју је прије пет година у Сарајеву основао некадашњи репрезентативац БиХ и актуелни члан енглеског ЉПР Асмир Беговић, осим у Босни и Херцеговини, има своје школе у Енглеској и Њемачкој. Поносни су на одличну сарадњу коју његују са клубовима и тренерима широм Босне и Херцеговине. У протеклом периоду организовали су кампове у бројним градовима широм БиХ, гдје су радили са тренерима и голманима из локалних клубова и из прве руке се увјерили у њихов квалитет и таленат.

Након Тузле, караван Академије Асмир Беговић сели се у Добој код Какња на стадион некадашњег премијелигаша Младости, и то на два дана - 29. и 30. јуни. Као и претходних година, централни камп биће одржан у Сарајеву у јулу уз асистенцију регионалног лидера у приређивању игара на срећу, а пријаве за младе голмане су отворене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана