Ovo je najjeftinija država za život: Karta za javni prevoz košta tri centa, a najam stana 60 evra

GS
Foto: Unsplash

KARAČI - Prema The World of Statics Pakistan je proglašen za najjeftiniju državu za život.

 

Da bi saznao da li je to zaista tako, Džoš Larkin sa YouTube kanala The Burnt Chip otputovao je u njegov najveći grad, glavnu morsku luku i finansijski centar – Karači.

U Karačiju je zamenio jednu britansku funtu, ili oko 1,2 evra, za 400 pakistanskih rupija i pokušao da sazna šta bi mogao da kupi sa tim iznosom za jedan dan. Svoja iskustva zabeležio je kamerom i video snimak objavio na Jutjubu, gde ga je do sada pogledalo više od 2,5 miliona ljudi.

Na početku dana, Džoš Larkin se na ulici osvježio tradicionalnim pakistanskim pićem doodtha – koji se pravi od mlijeka, šećera, leda i gaziranog pića, za samo 30 rupija.

Za ručak je jeo birijani - začinjeno jelo od pirinča, krompira i piletine - i pio pepsi za samo 30 centi, a za večeru je uživao u ražnjićima od morskih plodova koje je platio 22 centa.

U Karačiju je probao jahanje kamila, jahao tuk-tuk i gledao ples zmija otrovnica uz zvuke frula. Autobusku kartu je platio samo tri centa.

Šetajući Karačijem, otkrio je da iznajmljivanje stana u tom gradu košta oko 50 britanskih funti ili 60 evra, što je najmanje pet do deset puta jeftinije nego u većini evropskih gradova.

Šta je Džoš Larkin video, doživeo i probao u Karačiju za nešto više od jednog evra u najjeftinijoj zemlji za život, prenosi B92

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana