Vulin: Republika Srpska spoljnopolitički prioritet Srbije

Tanjug
Vulin: Republika Srpska spoljnopolitički prioritet Srbije

BRATUNAC- Izaslanik srpskog predsjednika i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, nakon svečane ceremonije otvaranja graničnog prelaza i saobraćaja preko mosta Bratoljub koji povezuje opštine Ljuboviju i Bratunac, istakao je da je Republika Srpska spoljnopolitički prioritet Srbije i da će Srbija učiniti sve da Srpska bude sigurna i uspješna.

-Republika Srbija u skladu sa svojim obavezama i međunarodnim pravom poštuje suverenitet BiH, ali isto tako, Srpsku doživljava kao svoj spoljnopolitički prioritet. Mi BiH poštujemo, ali Republiku Srpsku iskreno volimo i učinićemo sve da Srpska bude sigurna, zaštićena i da bude uspešna. Ne može biti uspešna BiH, ako nema uspešne Srpske. BiH je sastavljena od tri naroda, dva entiteta i ne može nijedan narod, ni jedan entitet da se posmatra kao rušilački ili da se potcenjuje ili da se smatra nečim lošim – istakao je Vulin, saopštio je MUP Srbije.

Dodao je da će Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma učiniti sve da se Dejton zaista sačuva i sprovodi.

- Drina je granica onoliko koliko mi želimo da bude granica. To znači koliko mi budemo više radili i koliko se budemo više povezivali, više budemo ekonomski ulagali, toliko će biti manje granica. Drina nas spaja, ona nas povezuje - istakao je

Istakao je da „oni koji su ćutali kad Aljbin Kurti govori o velikoj Albaniji, treba da budu još tiši kada mi Srbi govorimo o potrebi da se povezujemo i da živimo jedni za druge“.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana