Вулин: Република Српска спољнополитички приоритет Србије

Танјуг
Вулин: Република Српска спољнополитички приоритет Србије

БРАТУНАЦ- Изасланик српског предсједника и министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, након свечане церемоније отварања граничног прелаза и саобраћаја преко моста Братољуб који повезује општине Љубовију и Братунац, истакао је да је Република Српска спољнополитички приоритет Србије и да ће Србија учинити све да Српска буде сигурна и успјешна.

-Република Србија у складу са својим обавезама и међународним правом поштује суверенитет БиХ, али исто тако, Српску доживљава као свој спољнополитички приоритет. Ми БиХ поштујемо, али Републику Српску искрено волимо и учинићемо све да Српска буде сигурна, заштићена и да буде успешна. Не може бити успешна БиХ, ако нема успешне Српске. БиХ је састављена од три народа, два ентитета и не може ниједан народ, ни један ентитет да се посматра као рушилачки или да се потцењује или да се сматра нечим лошим – истакао је Вулин, саопштио је МУП Србије.

Додао је да ће Србија као гарант Дејтонског споразума учинити све да се Дејтон заиста сачува и спроводи.

- Дрина је граница онолико колико ми желимо да буде граница. То значи колико ми будемо више радили и колико се будемо више повезивали, више будемо економски улагали, толико ће бити мање граница. Дрина нас спаја, она нас повезује - истакао је

Истакао је да „они који су ћутали кад Аљбин Курти говори о великој Албанији, треба да буду још тиши када ми Срби говоримо о потреби да се повезујемо и да живимо једни за друге“.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана