Vučić: Uvek ću da podržim Srpsku i Dodika

Tanjug
Vučić: Uvek ću da podržim Srpsku i Dodika

MOSTAR - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Mostaru da će uvijek i u svemu podržati Republiku Srpsku i predsjednika Milorada Dodika.

-On je u pravu za jednu stvar - ako vi kršite procedure unutar jedne zemlje oko najtežih pitanja, moralnih, političkih i pravnih diskvalifikacija, i na to ne reaguje niko, naprotiv, svi spolja prihvataju kao nešto normalno - onda tu nešto nije normalno”, - izjavio je Vučić novinarima u Mostaru.

Vučić je rekao da Dodik najbolje zna šta će sa Republikom Srpskom i da se odlično razumije u interese Srpske, ali da ga je zamolio da se pričeka još dva dana, u nadi da će možda nešto biti preduzeto.

On je jednoj novinarki sugerisao da se ne trude više da obmanjuju narod.

-Problem je u tome što izmišljate, što ne možete da se držite činjenica. Vi u Sarajevu morate da izmislite nešto - rekao je Vučić.

Utvrđeno da Srbija nije odgovorna za Srebrenicu

-Pred Međunarodnim sudom pravde je utvrđeno da Srbija ni na koji način nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici - izjavio je Aleksandar Vučić.

On je prilikom obilaska privrednog sajma u Mostaru rekao da jeste učinjen užasan zločin i da, „kada mi budemo podnosili predloge rezolucija recimo o Jasenovcu ili o Kragujevcu, Kraljevu, Jajincima i mnogim drugim stratištima, nećemo da kažemo ko je to počinio“.

Predsjednik Srbije je ocijenio da je situacija komplikovana i kompleksna.

-Naša poruka je da pokušavamo da sačuvamo mir, da ne koristimo svaku priliku da govorimo loše jedni o drugima, da se ne hvatamo za gušu u svakom trenutku... Mi nismo nikoga napali ni optuživali za bilo šta, a samo pogledajte sa čim se suočavamo - izjavio je Vučić.

Bošnjački dio misije BiH pri UN jednostrano je, bez odluke Predsjedništa BiH, uz sponzorstvo dijela zapadnih zemalja, pokrenuo inicijativu za usvajanje nove rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN. Prethodno je prije devet godina Rusija stavila veto u Savjetu bezbjednosti UN na britansku rezoluciju o Srebrenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana