Vozili pijani u vrijeme policijskog časa

GS
Vozili pijani u vrijeme policijskog časa

BANjALUKA - Pripadnici Policijske stanice Prnjavor uhapsili su tri lica čiji su inicijali D.M, M.P. i I.D. zbog vožnje pod uticajem alkohola i kršenja policijskog časa.

- Ovim licima su zbog počinjenih prekršaja uručeni prekršajni nalozi - saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

I Gradiška policija izdala je prekršajni nalog N.R. koji je takođe vozio pijan i nije poštovao zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja.

Policijski službenici su u Ulici Branka Ćopića u Prnjavoru sinoć u 21.35 časova kontrolisali i alkotestirali D.M. i kod njega utvrdili 1,93 promila alkohola u krvi.

M.P. je kontrolisan i alkotestiran u 22.05 časova u Ulici Alekse Matića u Prnjavoru, prilikom čega je kod njega utvrđeno prisustvo 1,55 promila alkohola u krvi, dok je kod I.D. utvrđeno 2,36 promila alkohola u krvi.

- I.D. je kontrolisan u Ulici magistralni put u Prnjavoru u 22.54 časova - navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da je u protekla na 24 časa na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka sankcionisano 16 lica zbog nepoštovanja zaključka republičkog Štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama od 20.00 do 5.00 časova.

Iz Policijske uprave Gradiška, saopšteno je da je N.P. sankcionisan sinoć oko 20.30 časova kada je zatečen na području grad Gradiška da upravlja putničkim automobilom, a izvršenom kontrolom utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,43 promila alkohola u krvi.

Tom licu izdat je prekršajni nalog po osnovu članova Zakona o javnom redu i miru Srpske i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

I Policijska uprava Gradiška apelovala je da građani poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, kojim se propisuje vanredna mjera u cilju prevencije širenja bolsti uzrokovane virusom korona na teritoriji Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana