Vojnička čast utkana u temelje Srpske

Agencije
Vojnička čast utkana u temelje Srpske

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je juče da je Vojska RS nesumnjivo odbranila slobodu srpskog naroda i stvorila temelje Srpske.

- VRS se u svojim operacijama vodila vojničkom čašću i odvažnošću - rekao je Dodik nakon polaganja vijenca na spomen-obilježje poginulim borcima RS na banjalučkom groblju "Sveti Pantelija" povodom obilježavanja 12. maja - Dana VRS.

On je istakao da je Srpska zahvalna svim pripadnicima Vojske RS - vojnicima, oficirima, komandantima i svima koji su se u stvaranju i djelovanju Vojske RS vodili najčasnijim srpskim načelima, a to je da se odbrani sloboda i svaki život.

- Skupština je prije 25 godina donijela istorijsku odluku o formiranju Vojske RS, kao odgovor na događaje koji su najavljivali ratni sukob na prostoru bivše jugoslovenske republike BiH - naveo je predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović u čestitki povodom Dana Vojske RS.

Premijerka RS Željka Cvijanović je poručila da treba podsjetiti ljude koji danas baštine tradiciju i iste one vrijednosti Vojske RS kroz Treći pješadijski puk da znaju da je to velika čast.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović izjavio je da, zahvaljujući formiranju Vojske Srpske kao jezgra i najjače snage odbrane srpskih prostora, postoji Republika Srpska koja se mora braniti i u miru.

Vojska RS formirana je 12. maja 1992. godine odlukom Narodne skupštine Srpske Republike BiH u Banjaluci. Integrisana je prije 12 godina u Oružane snage BiH kao Treći pješadijski (Republika Srpska) puk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana