Višković: Problemi u SP ne utiču na rad Vlade Srpske

Srna
Višković: Problemi u SP ne utiču na rad Vlade Srpske

BILEĆA, BIJELjINA- Premijer Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas da aktuelno stanje unutar Socijalističke partije (SP) ni u kojoj mjeri ne može uticati na rad Vlade Srpske, jer su to unutarstranački problemi.

-Vlada Srpske ima komotnu skupštinsku većinu, prema tome, ovo ne može ugroziti njen rad - rekao je Višković u Bileći.
Višković je ukazao na to da je riječ o unutarstranačkim problemima i očekuje da pripadnici te partije na svojim organima riješe ta pitanja.

- Kakvu god oni odluku donesu, mi ćemo je tako implementirati - rekao je Višković.

Predsjednik SP-a Petar Đokić donio je odluku o iskuljučenju iz stranke poslanika SP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Maksima Skoke, Gorana Selaka i Milenka Savanovića, što je juče podržao i Glavni odbor na sjednici u Doboju.  Poslanici su prije nekoliko dana održali sastanak Kluba poslanika i donijeli zaključak da "zbog grube povrede programa i statuta, te djelovanja mimo organa partije" od Viškovića traže smjenu Đokića sa pozicije ministra rudarstva i energetike i predsjednika SP.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da u Skupštinu nije stigao zahtjev poslanika SP za smjenu ministra Đokića.

- Mi nikakav zahtjev još nismo dobili, a kroz medije sam upoznat da postoji inicijativa - rekao je Čubrilović u Bijeljini.

On je naveo da se zahtjev upućuje predsjedniku Vlade Republike Srpske i da ne zna da li je on stigao u njegov kabinet.

- Što se tiče Narodne skupštine i naše obaveze, zahtjev koji treba da uslijedi nama, još toga nema - rekao je Čubrilović.
Čubrilović je trenutnu situaciju među poslanicima SP-a u Narodnoj skupštii Republike Srpske ocijenio kao unutrašnju stvar te političke partije i izrazio uvjerenje da će SP na najbolji način umjeti da prevaziđe te probleme.

Kao lider Demosa, Čubrilović je rekao da ta politička partija danas veoma dobro funkcioniše i izrazio želju da takvu energiju zadrži i do lokalnih izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana