Višković: Građani razumiju složenost situacije

GS
Višković: Građani razumiju složenost situacije

BANjA LUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas telefonski sa gradonačelnicima u Republici Srpskoj, te načelnicima opština Teslić, Kotor Varoš, Čajniče, Rudo, Rogatica i Han Pijesak.

Iz Biroa Vlade za odnose s javnošću saopšteno je da je razgovarano o epidemiološkoj situaciji u gradovima i opštinama u Republici Srpskoj, sprovođenju mjera Republičkog štaba za vanredne situacije i gradskih i opštinskih štabova, snabdjevenosti životnim namirnicama u lokalnim zajednicama, te poštivanju mjera samoizolacije od strane lica kojima su ove mjere izrečene.

U saopštenju se navodi da je konstatovano da građani u Republici Srpskoj razumiju složenost situacije izazvane širenjem virusa korona, da je najveći broj građana odgovoran i da se pridržava propisanih mjera zaštite, kao i da nema zastoja u snabdijavanju građana životnim namirnicama.

Apelovano je na lica kojima su određene mjere samoizolacije da ih se striktno pridržavaju.

- Predsjednik Vlade Republike Srpske svakodnevno je kontaktu sa predstavnicima lokalnih vlasti u Republici Srpskoj, s ciljem pružanja pomoći i što bržeg prevazilaženja trenutne situacije izazvane virusom korona - dodaje se u saopštenju.

(RTRS)

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana