U Sani se utopili sin i brat vehabijskog vođe Bilala Bosnića

GS
Foto: Avaz

SANSKI MOST - U rijeci Sani u selu Čaplje kod Sanskog Mosta danas su se utopili 15-godišnji dječak i njegov stric, a prema izvorima "Avaza" riječ je o Muhamedu i Omeru Bosniću, sinu i bratu neformalnog vođe vehabijskog pokreta u BiH Huseina Bilala Bosnića.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Unsko–sanskog kantona potvrdili su da su se u Sanskom Mostu utopile dvije osobe.

Portparol MUP-a Ale Šiljdedić rekao je za portal Kliks da se tragedija dogodila oko 14 časova kada je 15-godišnjak skočio u rijeku, a zatim počeo da se utapa. Navodno je dječak, koji je bio neplivač, zašao dublje u vodu. Za njim je u rijeku ušao i njegov stric Omer Bosnić kako bi ga spasio, međutim obojica su nastradali.

Njihova tijela su izvučena na obalu Sane, u toku je policijski uviđaj, a dežurni kantonalni tužilac je naredio obdukciju tijela.

Nastradali Omer Bosnić (50) iz Zenice bavio se pčelarstvom i u blizini mjesta tragedije držao je košnice sa pčelama.

Husein Bilal Bosnić (48), vođa vehabijskog pokreta, rodom iz Bužima osuđen je na sedam godina zatvora zbog vrbovanja i podsticanja na terorizam te organizovanja terorističkih grupa.

Bosnić je uhapšen 2014, a pravosnažno je osuđen u junu 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana