Tegeltija pozvao na smirivanje tenzija

Srna
Tegeltija pozvao na smirivanje tenzija

Sarajevo - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Milan Tegeltija pozvao je danas na smirivanje tenzija kada je riječ o pitanju nošenja vjerskih obilježja u pravosudnim institucijama.

Tegeltija je na početku današnje sjednice VSTS-a rekao da je polemika o pitanju nošenja vjerskih obilježja izazvana zbog pogrešne interpretacije odluke Savjeta, da VSTS nije donio zakon, već da je pozvao na njegovo poštovanje.


On je naglasio da se javnost fokusirala samo na hidžab, iako se njihov poziv odnosi na sva vjerska obilježja, prenosi portal "Vijesti.ba".

"Mnogi članovi Savjeta su me obavijestili da u svojim sredinama trpe pritiske zbog ovoga. Neki su dobili javne prijetnje, među njima sam i ja", dodao je Tegeltija.

On je rekao da se u međuvremenu VSTS-u ponovo obratio poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, koji je pokazao interes za saradnju.

Tegeltija je izrazio nadu da će se delegacije VSTS-a i Islamske zajednice, odnosno drugih vjerskih zajednica, u skorije vreme sresti kako bi razgovarali o ovoj temi.

U nastavku današnje sjednice VSTS će u popodnevnim časovima razmatrati analizu u vezi sa nošenjem vjerskih obilježja u pravosudnim institucijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana