Stevandić razgovarao sa Mekdonald: Uz poštovanje Dejtonskog sporazuma nastaviti sa reformama

Srna
Stevandić razgovarao sa Mekdonald: Uz poštovanje Dejtonskog sporazuma nastaviti sa reformama

BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić istakao je danas tokom sastanka sa rezidentnim koordinatorom UN u BiH Ingrid Mekdonald da će se uz poštovanje Dejtonskog sporazuma nastaviti sa reformama koje bi poboljšale život građana, ali da one moraju poštovati principe ravnopravnosti i saglasnosti tri naroda i dva entiteta.

 

Stevandić je naglasio da je parlament Srpske opredijeljen za očuvanje mira i stabilnosti u Republici Srpskoj i BiH, poštujući Povelju UN o ljudskim pravima i odluke Savjeta bezbjednosti UN, uključujući i činjenicu da Savjet bezbjednosti nije imenovao Kristijana Šmita.

On je poručio da uprkos političkom neslaganju, mir u BiH nikad nije bio ugrožen, te da je BiH puno ranije trebalo da dobije kandidatski status, saopšteno je iz kabineta predsjednika Narodne skupštine.

Stevandić je rekao da se mir i stabilnost najlakše mogu očuvati kroz investicije i otvaranje novih radnih mjesta, jer nezaposlenost predstavlja glavni uzrok društvenih nemira.

Tokom sastanka je zaključeno da je potrebno nastaviti dosadašnju dobru saradnju između Narodne skupštine Republike Srpske i misije UN, navodi se u saopštenju.

Stevandć je zahvalio rezidentnom koordinatoru za podršku UN, koje se konstruktivno bave pitanjem mira i napretka, bez uslovljavanja i zauzimanja strana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana