Стевандић разговарао са Мекдоналд: Уз поштовање Дејтонског споразума наставити са реформама

Срна
Стевандић разговарао са Мекдоналд: Уз поштовање Дејтонског споразума наставити са реформама

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић истакао је данас током састанка са резидентним координатором УН у БиХ Ингрид Мекдоналд да ће се уз поштовање Дејтонског споразума наставити са реформама које би побољшале живот грађана, али да оне морају поштовати принципе равноправности и сагласности три народа и два ентитета.

 

Стевандић је нагласио да је парламент Српске опредијељен за очување мира и стабилности у Републици Српској и БиХ, поштујући Повељу УН о људским правима и одлуке Савјета безбједности УН, укључујући и чињеницу да Савјет безбједности није именовао Кристијана Шмита.

Он је поручио да упркос политичком неслагању, мир у БиХ никад није био угрожен, те да је БиХ пуно раније требало да добије кандидатски статус, саопштено је из кабинета предсједника Народне скупштине.

Стевандић је рекао да се мир и стабилност најлакше могу очувати кроз инвестиције и отварање нових радних мјеста, јер незапосленост представља главни узрок друштвених немира.

Током састанка је закључено да је потребно наставити досадашњу добру сарадњу између Народне скупштине Републике Српске и мисије УН, наводи се у саопштењу.

Стевандћ је захвалио резидентном координатору за подршку УН, које се конструктивно баве питањем мира и напретка, без условљавања и заузимања страна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана