Stevadić: Zahvalnost Rusiji za pomoć u nabavci vakcina

Srna
Stevadić: Zahvalnost Rusiji za pomoć u nabavci vakcina

BANjALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić na sastanku sa ambasadorom Rusije u BiH Igorom Kalabuhovom zahvalio je Rusiji, koja je prva pomogla Republici Srpskoj, ali i BiH, u borbi sa epidemijom virusa korona kada je riječ o nabavci vakcina "sputnjik ve".

Stevandić je sa Kalabuhovom u Banjaluci razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o zdravstvenim i ekonomskim temama, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnom stanju u Republici Srpskoj i BiH, te čuvanju mira i stabilnosti u regionu, pravu naroda i entiteta.

Stevandić je zahvalio Rusiji i za stav i izbalansiranost jer se Moskva nesebično zalaže za primjenu Dejtonskog mirovnog sporazuma, te što se, kada je riječ o tome, njihova istrajnost ne dovodi u pitanje.

"Kao neko ko se konstantno zalaže za predstavljanje istinite i realne slike o političkoj situaciji u BiH i lično sam zahvalan na svemu što je ambasador do sada uradio po tom pitanju", rekao je Stevandić.

On je Kalabuhovu poručio da će u srpskom narodu uvijek naći prijatelje i saveznike.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović i potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana