Стевадић: Захвалност Русији за помоћ у набавци вакцина

Срна
Стевадић: Захвалност Русији за помоћ у набавци вакцина

БАЊАЛУКА - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић на састанку са амбасадором Русије у БиХ Игором Калабуховом захвалио је Русији, која је прва помогла Републици Српској, али и БиХ, у борби са епидемијом вируса корона када је ријеч о набавци вакцина "спутњик ве".

Стевандић је са Калабуховом у Бањалуци разговарао о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о здравственим и економским темама, саопштено је из Уједињене Српске.

На састанку је било ријечи о актуелном стању у Републици Српској и БиХ, те чувању мира и стабилности у региону, праву народа и ентитета.

Стевандић је захвалио Русији и за став и избалансираност јер се Москва несебично залаже за примјену Дејтонског мировног споразума, те што се, када је ријеч о томе, њихова истрајност не доводи у питање.

"Као неко ко се константно залаже за представљање истините и реалне слике о политичкој ситуацији у БиХ и лично сам захвалан на свему што је амбасадор до сада урадио по том питању", рекао је Стевандић.

Он је Калабухову поручио да ће у српском народу увијек наћи пријатеље и савезнике.

Састанку су присуствовали и замјеник предсједника Уједињене Српске Синиша Видовић и потпредсједник Уједињене Српске Милан Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана