Skupština grada Banjaluka: Socijalisti formirali nezavisnu odborničku grupu

Agencije
Skupština grada Banjaluka: Socijalisti formirali nezavisnu odborničku grupu

BANjALUKA - Odbornici Socijalističke partije (SP) u Skupštini grada Banjaluka Darko Milošević i Milan Milaković, koji je i potpredsjednik gradskog parlamenta, formirali su Nezavisnu odborničku grupu SP.

U zahtjevu koji su uputili skupštinskom rukovodstvu, odbornici SP ističu da će u ovom formatu funkcionisati do rješavanja otvorenih pitanja unutar Socijalističke partije, a ranije su istakli da u potpunosti podržavaju zahtjeve i inicijative narodnih poslanika SP u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Kako ističu dobri poznavaoci prilika u SP, iste inicijative u toku su i u drugim lokalnim sredinama, gdje se sprovode procesi formiranja nezavisnih odborničkih grupa socijalista, a zajednički stav im je da će djelovati nezavisno od rukovodstva partije dok Petar Đokić ne podnese ostavku i povuče se sa mjesta predsjednika stranke.

Podsjetimo, pet narodnih poslanika SP u Narodnoj skupštini srpske formirali su Nezavisni klub poslanika SP. Poslanici SP uputili su zahtjev za smjenu Đokića sa mjesta ministra rudarstva i energetike Republike Srpske te zatražili njegovu ostavku na mjesto predsjednika partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana