Скупштина града Бањалука: Социјалисти формирали независну одборничку групу

Агенције
Скупштина града Бањалука: Социјалисти формирали независну одборничку групу

БАЊАЛУКА - Одборници Социјалистичке партије (СП) у Скупштини града Бањалука Дарко Милошевић и Милан Милаковић, који је и потпредсједник градског парламента, формирали су Независну одборничку групу СП.

У захтјеву који су упутили скупштинском руководству, одборници СП истичу да ће у овом формату функционисати до рјешавања отворених питања унутар Социјалистичке партије, а раније су истакли да у потпуности подржавају захтјеве и иницијативе народних посланика СП у Народној скупштини Републике Српске.

Како истичу добри познаваоци прилика у СП, исте иницијативе у току су и у другим локалним срединама, гдје се спроводе процеси формирања независних одборничких група социјалиста, а заједнички став им је да ће дјеловати независно од руководства партије док Петар Ђокић не поднесе оставку и повуче се са мјеста предсједника странке.

Подсјетимо, пет народних посланика СП у Народној скупштини српске формирали су Независни клуб посланика СП. Посланици СП упутили су захтјев за смјену Ђокића са мјеста министра рударства и енергетике Републике Српске те затражили његову оставку на мјесто предсједника партије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана