Šiljegović: Čekamo rezultate istrage iz kasarne u Pazariću

Srna
Šiljegović: Čekamo rezultate istrage iz kasarne u Pazariću

SARAJEVO - Parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović rekao je Srni da mu je poznato da Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara sprovodi istragu o slučaju maltretiranja i vrijeđanja po nacionalnoj osnovi u kasarni u Pazariću, ali da se njemu iz te kasarne niko nije žalio.

-Kada se istraga završi tražićemo da nam se izvještaj dostavi - rekao je Šiljegović.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je sinoć Srni da se ispituje slučaj maltretiranja i vrijeđanja pripadnika Oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti u kasarni “Zaim Imamović” u Pazariću kod Sarajeva i da očekuje da za sedam dana bude objelodanjeno šta se tu dešavalo.

RTRS je sinoć objavio da je iz više izvora potvrđeno da su pripadnici Oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti u kasarni “Zaim Imamović” u Pazariću kod Sarajeva izloženi maltretiranju i vrijeđanju na nacionalnoj osnovi.

U tom prilogu se tvrdi da je jedan od bošnjačkih oficira tjerao vojnike srpske nacionalnosti koji u Pazariću završavaju osnovnu obuku, da kažu da postoji samo BiH i ništa drugo, da je Ratko Mladić zločinac, te da im je prijetio sudom. Poslije takvih prijetnji, pisanim putem su izjavili da se ne osjećaju bezbjedno u kasarni.

RTRS navodi da je isti oficir, kada je vojnike bošnjačke nacionalnosti vodio na vjerski obred u obližnju džamiju, tražio od njih da na njegov uzvik Tekbir, glasno odgovore Alahu ekber, što je naišlo na negodovanje i pojedinih Bošnjaka u Oružanim snagama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana