Шиљеговић: Чекамо резултате истраге из касарне у Пазарићу

Срна
Шиљеговић: Чекамо резултате истраге из касарне у Пазарићу

САРАЈЕВО - Парламентарни војни повјереник Бошко Шиљеговић рекао је Срни да му је познато да Министарство одбране у Савјету министара спроводи истрагу о случају малтретирања и вријеђања по националној основи у касарни у Пазарићу, али да се њему из те касарне нико није жалио.

-Када се истрага заврши тражићемо да нам се извјештај достави - рекао је Шиљеговић.

Замјеник министра одбране у Савјету министара Мирко Околић рекао је синоћ Срни да се испитује случај малтретирања и вријеђања припадника Оружаних снага БиХ српске националности у касарни “Заим Имамовић” у Пазарићу код Сарајева и да очекује да за седам дана буде објелодањено шта се ту дешавало.

РТРС је синоћ објавио да је из више извора потврђено да су припадници Оружаних снага БиХ српске националности у касарни “Заим Имамовић” у Пазарићу код Сарајева изложени малтретирању и вријеђању на националној основи.

У том прилогу се тврди да је један од бошњачких официра тјерао војнике српске националности који у Пазарићу завршавају основну обуку, да кажу да постоји само БиХ и ништа друго, да је Ратко Младић злочинац, те да им је пријетио судом. Послије таквих пријетњи, писаним путем су изјавили да се не осјећају безбједно у касарни.

РТРС наводи да је исти официр, када је војнике бошњачке националности водио на вјерски обред у оближњу џамију, тражио од њих да на његов узвик Текбир, гласно одговоре Алаху екбер, што је наишло на негодовање и појединих Бошњака у Оружаним снагама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана