SDS izgubio Petrovo: Načelnik opštine i gotovo cijeli OO prešli u SNSD

GS
SDS izgubio Petrovo: Načelnik opštine i gotovo cijeli OO prešli u SNSD

PETROVO - Srpska demokratska stranka izgubila je opštinu Petrovo, nakon što je načelnik Ozren Petković zajedno sa većim dijelom članstva opštinskog odbora prešao u SNSD.

Petković će na loklane izbore kao kandidat SNSD-a, što je rezultat dogovora sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata na inicijativu Milorada Dodika. Sada već bivši SDS-ovac, za ATV kaže da je donio najbolju i mudru odluku za brži razvoj opštine i bolji život građana Petrova. 

"Postigli smo dogovor, sporazum u interesu opštine Petrovo i čitavog Ozrena da pristupimo timu SNSD-a. Da bismo imali još bolju, još jaču i kvalitetniju podršku Vlade Republike Srpske tako i Savjeta ministara Bosne i Hercegovine. Mislim da će vrijeme pokazati da je ovo bila ispravna odluka, ja u to ne sumnjam i zato sam u tom pravcu odlučio kako ja tako i dio mojih saradnika", kaže Petković.

Rezultati dogovora tek će biti vidljivi u sanaciji i rekonstrukciji dionice puta Doboj-Petrovo, izgradnji i opremanju vrtića, u projektima vodosnabidijevanja, pomoći u radu Doma zdravlja "Ozren" te u brojnim drugim instrastrukturnim projektima. Dogovor je, kažu iz SNSD-a, od istorijskog značaja, a Petrovo će od nerazvijene postati razvijena lokalna zajednica. 

"Da ljudi u Petrovu osjete da nisu napušteni, da nisu zaboravljeni, a u narednom periodu će osjetiti. Cilj je da svaki građanin, kao što je to u Doboju, vidi na svakom koraku u svakoj mjesnoj zajendici, da grad Doboj ide jednim brzim korakom naprijed, a želja nam je da taj dio Ozrena tj, opština Petrovo ide korak sa gradom Dobojem. Ovo je jedna mudra, siguran sam, vrijeme će pokazati, najbolja politička odluka ne samo za političke predstavnike već za građane opštine Petrovo", kaže Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

Kada je u pitanju odbornička lista za predstojeće izbore dogovoreno je da će Ozren Petković s jedne i OO SNSD-a Petrovo s druge strane listu formirati po principu 10:12. 

Koliko je SDS-u važna opština Petrovo govori i činjenica da načelnika niko iz stranke nije kontaktirao skoro godinu dana. SDS je ostao desetkovan za brojne opštine i gradove u proteklim godinama, a da li je gubitak Petrova još jedan poraz ili ipak predaja, nismo uspjeli da saznamo, jer Mirko Šarović nije odgvarao na naše pozive.

Isti odgovor nismo dobili ni iz Petrova, jer tamo, od danas, SDS-ovaca skoro pa više i nema. Iz SDS samo je stiglo kratko saopštenje da će Opštinski odbor u Petrovu na predstojićim izborima imati svoju listu kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana