СДС изгубио Петрово: Начелник општине и готово цијели ОО прешли у СНСД

ГС
СДС изгубио Петрово: Начелник општине и готово цијели ОО прешли у СНСД

ПЕТРОВО - Српска демократска странка изгубила је општину Петрово, након што је начелник Озрен Петковић заједно са већим дијелом чланства општинског одбора прешао у СНСД.

Петковић ће на локлане изборе као кандидат СНСД-а, што је резултат договора са Савезом независних социјалдемократа на иницијативу Милорада Додика. Сада већ бивши СДС-овац, за АТВ каже да је донио најбољу и мудру одлуку за бржи развој општине и бољи живот грађана Петрова. 

"Постигли смо договор, споразум у интересу општине Петрово и читавог Озрена да приступимо тиму СНСД-а. Да бисмо имали још бољу, још јачу и квалитетнију подршку Владе Републике Српске тако и Савјета министара Босне и Херцеговине. Мислим да ће вријеме показати да је ово била исправна одлука, ја у то не сумњам и зато сам у том правцу одлучио како ја тако и дио мојих сарадника", каже Петковић.

Резултати договора тек ће бити видљиви у санацији и реконструкцији дионице пута Добој-Петрово, изградњи и опремању вртића, у пројектима водоснабидијевања, помоћи у раду Дома здравља "Озрен" те у бројним другим инстраструктурним пројектима. Договор је, кажу из СНСД-а, од историјског значаја, а Петрово ће од неразвијене постати развијена локална заједница. 

"Да људи у Петрову осјете да нису напуштени, да нису заборављени, а у наредном периоду ће осјетити. Циљ је да сваки грађанин, као што је то у Добоју, види на сваком кораку у свакој мјесној зајендици, да град Добој иде једним брзим кораком напријед, а жеља нам је да тај дио Озрена тј, општина Петрово иде корак са градом Добојем. Ово је једна мудра, сигуран сам, вријеме ће показати, најбоља политичка одлука не само за политичке представнике већ за грађане општине Петрово", каже Борис Јеринић, градоначелник Добоја. 

Када је у питању одборничка листа за предстојеће изборе договорено је да ће Озрен Петковић с једне и ОО СНСД-а Петрово с друге стране листу формирати по принципу 10:12. 

Колико је СДС-у важна општина Петрово говори и чињеница да начелника нико из странке није контактирао скоро годину дана. СДС је остао десеткован за бројне општине и градове у протеклим годинама, а да ли је губитак Петрова још један пораз или ипак предаја, нисмо успјели да сазнамо, јер Мирко Шаровић није одгварао на наше позиве.

Исти одговор нисмо добили ни из Петрова, јер тамо, од данас, СДС-оваца скоро па више и нема. Из СДС само је стигло кратко саопштење да ће Општински одбор у Петрову на предстојићим изборима имати своју листу кандидата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана