SDA odgovara na kritike: SDP BiH treba još dugo ostati opozicija

klix.ba
SDA odgovara na kritike: SDP BiH treba još dugo ostati opozicija

Sarajevo - Stranka demokratske akcije (SDA) oglasila se saopštenjem za javnost u povodu sve češćih kritika opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na rad njihovih funkcionera na svim nivoima vlasti u BiH.

Kako navode, SDP je politička stranka za vrijeme čije vlasti ne samo da BiH nije napredovala nego je i nazadovala.


"Oni su svojim trulim kompromisima, prije svega sa SNSD-om, radi pukog ostanka na vlasti u nekim važnim segmentima urušili dostignuti nivo reformi. Tako je uništen Zakon o sukobu interesa za vrijeme SDP-a. Na isti način su bespovratno su ograničena prava povratnika kroz Zakon o prebivalištu, što je jedan od ključnih razloga što Bošnjaci nemaju načelnika u Srebrenici", piše u saopptenju.

Dodaju da SDP kao opozicija u ovom mandatu pokazuje da treba još dugo i ostati opozicija, jer nema nikakvih ideja koje bi ovu zemlju unaprijedile, nego na bazi poluistina obmanjuje javnost.

"Hronično neinformisani i neupućeni SDP oslanja se na populistička saopštenja, koja po pravilu nemaju uporišta u činjenicama. Ali SDP-u činjenice i ne trebaju, jer se još uvijek drže komunističke parole: Ko drukčije kaže, taj kleveće i laže", navode iz SDA.
 

Dodaju da na razini FBiH vladavina SDP imala je još poraznije rezultate. podsjećaju i na, kako kažu, katastrofalnu i kriminalnu privatizaciju zavidovićke Krivaje, i činjenicu da su sve privatizacije na koje se SDP danas žali pokrenute u mandatu njihovog premijera Nermina Nikšića.

"Zato je za SDP bolje da se posveti učenju na vlastitim brojnim greškama, umjesto obmanjivanja javnosti propagandističkim pamfletarenjem", zaključuju iz SDA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zemljotres u BiH!
Zemljotres u BiH!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana