Savjet ministara BiH usvojio mehanizam koordinacije

Ž. D.
Savjet ministara BiH usvojio mehanizam koordinacije

Sarajevo - Savjet ministara BiH usvojio je juče odluku o sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u BiH.

Ovom odlukom definišu se institucionalni i operativni sistem i način ostvarivanja koordinacije institucija u BiH na sprovođenju aktivnosti u vezi s procesom integrisanja zemlje u EU, te zajednička tijela u okviru sistema koordinacije, njihov sastav, nadležnosti i međusobni odnosi.

Sistemom koordinacije uređuje se i način ostvarivanja komunikacije između institucija u BiH s ciljem obezbjeđivanja i iznošenja usaglašenog stava ispred BiH u komunikaciji s institucijama EU.

- Koordinacija procesa evropskih integracija podrazumijeva aktivnosti koje se sprovode s ciljem obezbjeđivanja što većeg stepena usklađenosti i koherentnosti u radu institucija svih nivoa vlasti u BiH - saopštio je Savjet ministara.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je da je mehanizam koordinacije usvojen jednoglasno.

- Tome je doprinio sastanak entitetskih premijera i nas iz Savjeta ministara koji je održan prije nekoliko dana. Tada je usaglašen tekst mehanizma koordinacije i Vlada RS je to već usvojila, a Vlada FBiH trebalo bi da to učini sutra - rekao je Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana