Saglasnost za ratifikovanje ugovora sa EBRD za koridor "Pet ce" u Srpskoj

Srna
Saglasnost za ratifikovanje ugovora sa EBRD za koridor "Pet ce" u Srpskoj

SARAJEVO - Komisija za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dala je saglasnost za ratifikovanje ugovora o grantu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na Koridor "Pet ce" u Republici Srpskoj, dio jedan, te ugovora o slobodnoj trgovini sa Turskom.

Komisija je danas dala pozitivno mišljenje, te Domu naroda preporučila davanje saglasnosti za ratifikovanje velikog broja sporazuma, ugovora i protokola.

Članovi Komisije dali su saglasnost za ratifikovanje Protokola o određivanju tromeđne granične tačke između BiH, Crne Gore i Srbije, te sporazuma sa Vladom Austrije o razmjeni i međusobnoj zaštiti klasifikovanih podataka i Vladom Turske o vojno-finansijskoj saradnji, saopšteno je iz ove komisije.

Komisija je odgodila izjašnjavanje o Protokolu o izmjenama i dopunama Protokola između Savjeta ministara i Vlade Saudijske Arabije o međusobnoj zamjeni nekretnina-zemljišta za izgradnju diplomatskih predstavništava u Sarajevu i Rijadu, a od nadležnog ministarstva zatražila je potpuniju informaciju o ovom protokolu.

Članovi Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije izabrali su danas Marinu Pendeš za prvog zamjenika predsjedavajućeg ove komisije, a Dušanku Majkić za drugog zamjenika, te utvrdili prijedlog članova grupa prijateljstva Parlamentarne skupštine iz Doma naroda.

Komisija je danas primila k znanju veliki broj izvještaja o međunarodnim aktivnostima komisija i delegacija Parlamentarne skupštine BiH.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana