Сагласност за ратификовање уговора са ЕБРД за коридор "Пет це" у Српској

Срна
Сагласност за ратификовање уговора са ЕБРД за коридор "Пет це" у Српској

САРАЈЕВО - Комисија за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације Дома народа Парламентарне скупштине БиХ дала је сагласност за ратификовање уговора о гранту између БиХ и Европске банке за обнову и развој који се односи на Коридор "Пет це" у Републици Српској, дио један, те уговора о слободној трговини са Турском.

Комисија је данас дала позитивно мишљење, те Дому народа препоручила давање сагласности за ратификовање великог броја споразума, уговора и протокола.

Чланови Комисије дали су сагласност за ратификовање Протокола о одређивању тромеђне граничне тачке између БиХ, Црне Горе и Србије, те споразума са Владом Аустрије о размјени и међусобној заштити класификованих података и Владом Турске о војно-финансијској сарадњи, саопштено је из ове комисије.

Комисија је одгодила изјашњавање о Протоколу о измјенама и допунама Протокола између Савјета министара и Владе Саудијске Арабије о међусобној замјени некретнина-земљишта за изградњу дипломатских представништава у Сарајеву и Ријаду, а од надлежног министарства затражила је потпунију информацију о овом протоколу.

Чланови Комисије за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације изабрали су данас Марину Пендеш за првог замјеника предсједавајућег ове комисије, а Душанку Мајкић за другог замјеника, те утврдили приједлог чланова група пријатељства Парламентарне скупштине из Дома народа.

Комисија је данас примила к знању велики број извјештаја о међународним активностима комисија и делегација Парламентарне скупштине БиХ.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана