Ratkovac naduvao štetu u Ribnjaku

Brane Radulović
Ratkovac naduvao štetu u Ribnjaku

Prnjavor - Odbornik SRS "Dr Vojislav Šešelj" u Skupštini opštine Prnjavor Milorad Kondić podnio je tužbu protiv opštinske Komisije za procjenu štete od majskih poplava, koja je utvrdila da je "Ribnjak" Prnjavor oštećen za 3,3 miliona maraka.

Stručna komisija je štetu u cijeloj opštini procijenila na 9,5 miliona maraka, a više od trećine se odnosi na ekonomiju "Ribnjaka", čiji je vlasnik kontroverzni prnjavorski biznismen Radojica Ratkovac.

Usvojeni izvještaj dostavljen je nadležnoj republičkoj komisiji, ali uz sugestiju prnjavorske Skupštine da se pozabavi visinom utvrđene štete na "Ribnjaku" na Ukrinskom lugu.

Nekoliko odbornika na sjednici Skupštine izrazilo je sumnju u utvrđene iznose štete.

- Zvuči nestvarno da je "Ribnjak" prijavio štetu od 3,3 miliona maraka. Mogli su prijaviti koliko žele, ali komisija to nije smjela prihvatiti. Još ranije sam najavio da ću podnijeti tužbu protiv komisije, koju je formirao načelnik opštine Siniša Gatarić, jer je prihvatila naduvane iznose štete - istakao je Kondić.

Slično je reagovalo još nekoliko odbornika sumnjajući u prikazanu visinu štete.

Na čelu opštinske Komisije za procjenu štete bio je Milenko Milivojac, koji je prije dva mjeseca otišao u penziju.

- Tužba odbornika Kondića je besmislena, jer nema nikakvog osnova da bude pokrenut postupak protiv komisije na čijem sam čelu bio. To sa tužbom je čista politika u koju se ne bih miješao - rekao je tuženi Milivojac.

U poslovodstvu preduzeća "Ribnjak" Prnjavor juče niko nije bio dostupan za izjavu. Ratkovac je ranije rekao da su podaci o šteti nastaloj u majskim poplavama realni i da nisu naduvani.

"Leteći" šarani

Milorad Kondić je naglasio da je bilo očiglednih propusta u radu Komisije za procjenu štete od poplava.

- Nikome nije jasno kako je voda tokom poplava mogla odnijeti prijavljenih 130 tona tovljenog šarana. Nasipi na bazenima nisu nigdje popustili pa ispada da je riba imala krila kada je bježala u rijeku Ukrinu - kaže Kondić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana