"Rat" u SDA, Denis Zvizdić odgovorio Sebiji Izetbegović: Više je otjeranih ljekara nego glasova

GS
"Rat" u SDA, Denis Zvizdić odgovorio Sebiji Izetbegović: Više je otjeranih ljekara nego glasova

SARAJEVO – Rukovodstvo Kantonalnog odbora (KO) SDA u Sarajevu najodgovorniji je krivac za gubitak više od 15.000 glasova, skoro 20 odbornika i četiri načelničke pozicije, a o njegovim rezultatima najbolje govori to što je stranka na ovim lokalnim izborima na većini izbornih mjesta u Sarajevu dobila manje glasova nego što je otjerano ljekara sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Rekao je to potpredsjednik SDA Denis Zvizdić odgovarajući na navode direktora KCUS-a i potpredsjednika KO SDA u Sarajevu Sebije Izetbegović.

Izetbegovićeva je navela da su rezultati stranke postignuti na ovim izborima nešto bolji od rezultata koji su postignuti 2012, kada je Zvizdić bio predsjednik KO, pa on nije nudio ostavku, niti mu je neko naređivao da je podnese.

- Ona je očito preuzela funkciju CEO u SDA BiH. SDA je u Sarajevu dok sam ja bio predsjednik KO konstantno, i kvantitativno i kvalitativno rasla i na lokalnim i na opšštim izborima. KO SDA je 2012. u Kantonu Sarajevo, kada sam ja bio predsjednik, osvojila najviše glasova od svih partija, nešto više od 51.000, pri čemu je popravljen rezultat za novih 15.000 glasova u odnosu na prethodne izbore, dok je SDA u KS 2020, kada u njenom najužem rukovodstvu sjedi Sebija Izetbegović, osvojila oko 45.000 glasova dakle, manje nego 2012, pri čemu je SDA izgubila više od 15.000 glasova u odnosu na prethodne izbore - kaže on.

Dodao je  da "lijepe laži i poltronstvo neće pomoći da se stanje popravi i bez suočavanja sa teškom i bolnom istinom o brutalnom porazu neće biti oporavka SDA u KS".

-  Jer, stvari su potpuno jasne, ili kadrovsko osvježavanje i vraćanje izgubljenog autoriteta SDA u KS i šire, ili status quo i dalje ponižavanje biračkog tijela i kolaps na izborima 2022. godine. Naravno, ja ću i dalje kao potpredsjednik SDA BiH biti glas časnih i vrijednih članova SDA čiji je trud nažalost, na ovim izborima u KS poništen zbog neprimjerene kampanje, pogrešno odabranih tema i nekompetentnosti najužeg rukovodstva KO SDA Sarajevo – kaže Zvidić.

Dodao je i da je "svima kristalno jasno da je premijera FBiH Fadila Novalića i njegovu karijeru jedino i isključivo ugrozila NN ženska osoba koja je telefonski naredila kupovinu respiratora". Novalić je osumnjičen za uvoz respiratora iz Kine za koje je utvrđeno da su neupotrebljivi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana