"Рат" у СДА, Денис Звиздић одговорио Себији Изетбеговић: Више je отјераних љекара него гласова

ГС
"Рат" у СДА, Денис Звиздић одговорио Себији Изетбеговић: Више je отјераних љекара него гласова

САРАЈЕВО – Руководство Кантоналног одбора (КО) СДА у Сарајеву најодговорнији је кривац за губитак више од 15.000 гласова, скоро 20 одборника и четири начелничке позиције, а о његовим резултатима најбоље говори то што је странка на овим локалним изборима на већини изборних мјеста у Сарајеву добила мање гласова него што је отјерано љекара са Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС).

Рекао је то потпредсједник СДА Денис Звиздић одговарајући на наводе директора КЦУС-а и потпредсједника КО СДА у Сарајеву Себије Изетбеговић.

Изетбеговићева је навела да су резултати странке постигнути на овим изборима нешто бољи од резултата који су постигнути 2012, када је Звиздић био предсједник КО, па он није нудио оставку, нити му је неко наређивао да је поднесе.

- Она је очито преузела функцију CEO у СДА БиХ. СДА је у Сарајеву док сам ја био предсједник КО константно, и квантитативно и квалитативно расла и на локалним и на опшштим изборима. КО СДА је 2012. у Кантону Сарајево, када сам ја био предсједник, освојила највише гласова од свих партија, нешто више од 51.000, при чему је поправљен резултат за нових 15.000 гласова у односу на претходне изборе, док је СДА у КС 2020, када у њеном најужем руководству сједи Себија Изетбеговић, освојила око 45.000 гласова дакле, мање него 2012, при чему је СДА изгубила више од 15.000 гласова у односу на претходне изборе - каже он.

Додао је  да "лијепе лажи и полтронство неће помоћи да се стање поправи и без суочавања са тешком и болном истином о бруталном поразу неће бити опоравка СДА у КС".

-  Јер, ствари су потпуно јасне, или кадровско освјежавање и враћање изгубљеног ауторитета СДА у КС и шире, или статус quo и даље понижавање бирачког тијела и колапс на изборима 2022. године. Наравно, ја ћу и даље као потпредсједник СДА БиХ бити глас часних и вриједних чланова СДА чији је труд нажалост, на овим изборима у КС поништен због непримјерене кампање, погрешно одабраних тема и некомпетентности најужег руководства КО СДА Сарајево – каже Звидић.

Додао је и да је "свима кристално јасно да је премијера ФБиХ Фадила Новалића и његову каријеру једино и искључиво угрозила НН женска особа која је телефонски наредила куповину респиратора". Новалић је осумњичен за увоз респиратора из Кине за које је утврђено да су неупотребљиви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана