Prodanović: SDS nema kapacitet da formira novi Savjet ministara

Srna
Prodanović: SDS nema kapacitet da formira novi Savjet ministara

Sarajevo - Srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović izjavio je da SDS nema kapacitet da sa partnerima iz Federacije BiH formira novi Savjet ministara.

"To podrazumijeva da SDS ima znatno veći broj poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH, dva i po puta veći nego sada", rekao je Prodanović Srni komentarišući izjavu predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da je spreman da bude novi predsjedavajući Savjeta ministra ukoliko bude stvorena adekvatna parlamentarna većina.

Prema Prodanovićevim riječima, ovakva izjava nije ništa neobično u kontekstu pokušaja vraćanja povjerenja biračkog tijela SDS-a u novoizabranog lidera stranke, ali je nemoguća misija kad se sagleda čitav kontekst.

"Pravo je svakoga da različitim izjavama šalje određene poruke javnosti, ali ako imaju partnere koji bi ih u tome podržali, SNSD nema ništa protiv", istakao je Prodanović i konstatovao da je očito da SDS to nema.

Kada je riječ o izjavi ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića, koji je kadar SDS-a, da ova stranka nije odgovorna za krizu izvršne vlasti na nivou BiH, Prodanović je podsjetio da je Savjet ministara u konstantnoj krizi zadnje tri godine, a naročito nakon prošlogodišnjih opštih izbora.

"Bilo je najkorektnije prema biračkom tijelu da predstavnici Saveza za promjene podnesu ostavku u Savjetu ministara kako bi Predsjedništvo BiH moglo Parlamentarnoj skupštini BiH da uputi prijedlog kandidata za mjesto novog predsjedavajućeg Savjeta ministara, koje pripada srpskom narodu i pobjedničkoj stranci SNSD-u", zaključio je Prodanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana