Продановић: СДС нема капацитет да формира нови Савјет министара

Срна
Продановић: СДС нема капацитет да формира нови Савјет министара

Сарајево - Српски делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Лазар Продановић изјавио је да СДС нема капацитет да са партнерима из Федерације БиХ формира нови Савјет министара.

"То подразумијева да СДС има знатно већи број посланика и делегата у Парламентарној скупштини БиХ, два и по пута већи него сада", рекао је Продановић Срни коментаришући изјаву предсједника СДС-а Мирка Шаровића да је спреман да буде нови предсједавајући Савјета министра уколико буде створена адекватна парламентарна већина.

Према Продановићевим ријечима, оваква изјава није ништа необично у контексту покушаја враћања повјерења бирачког тијела СДС-а у новоизабраног лидера странке, али је немогућа мисија кад се сагледа читав контекст.

"Право је свакога да различитим изјавама шаље одређене поруке јавности, али ако имају партнере који би их у томе подржали, СНСД нема ништа против", истакао је Продановић и констатовао да је очито да СДС то нема.

Када је ријеч о изјави министра безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драгана Мектића, који је кадар СДС-а, да ова странка није одговорна за кризу извршне власти на нивоу БиХ, Продановић је подсјетио да је Савјет министара у константној кризи задње три године, а нарочито након прошлогодишњих општих избора.

"Било је најкоректније према бирачком тијелу да представници Савеза за промјене поднесу оставку у Савјету министара како би Предсједништво БиХ могло Парламентарној скупштини БиХ да упути приједлог кандидата за мјесто новог предсједавајућег Савјета министара, које припада српском народу и побједничкој странци СНСД-у", закључио је Продановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана